вторник, 8 января 2013 г.

Майстер-клас: пластилінова ілюстрація

Оригинал взят у vikaho в Майстер-клас: пластилінова ілюстрація


Художниця Ганна Осадко підготувала пластиліновий урок для дітей.


Майстриня з Тернополя провела вже безліч майстер-класів для малят. На одному з них побували й ми :) Діти з захопленням працювали з пластиліном – ліпили, змішували кольори, вигадували персонажів своїх ілюстрацій. Ми впевнені, що таке заняття сподобається й вашому малюку! Тож пропонуємо розпочати роботу.
 
Для виготовлення пластилінової ілюстрації нам знадобляться: набір пластиліну різних кольорів, інструмент для його моделювання, картонна дощечка будь-якого розміру, зубочистки та фантазія :)
Беремо ці матеріали + зубочистки
Крок 1. Беремо синій пластилін і розтираємо його у верхній частині картонної дощечки. Це буде небо, тож ним заповнюємо не більше, ніж половину картонки.
Формуємо небо
Крок 2. Тепер нам потрібна земля: розтираємо коричневий пластилін з протилежного від неба боку.
А це буде земля
Крок 3. На землі росте травичка. Тож зеленим пластиліном заповнюємо весь простір між небом і землею.
Починамо робити травичку
Крок 4. На небі у нас будуть хмаринки. Їх Ганна Осадко пропонує робити так: спочатку треба взяти маленький шматочок білого пластиліну, скрутити його у тонку «ковбаску», а потім – зробити з неї завиток і начепити на небо. Декілька таких завитків – і хмаринка готова! Для більшого об’єму можна робити хмаринку двошаровою.
Робимо "ковбаску"
Чіпляємо завитки
Крок 5. Біля хмарки зробимо сонечко. З жовтого або золотавого пластиліну робимо плаский «млинець» та промінці-«ковбаски» – це й буде сонечко. Його промені зробимо рельєфними – витиснемо на них ямки інструментом для формування пластиліну.
Сонечко з рельєфними промінцями
Крок 6. Сонечко має посміхатися, тому доліплюємо до нього очі та посмішку :)
... і з очима
Крок 7. Під сонцем по травичці буде ходити пташка. Її ми виліплюємо теж із жовтого або золотавого пластиліну. За допомогою зубочистки робимо «пір’я» – витискаємо на пташці маленькі ямки. Не забуваємо про крильце, очі, дзьоб і лапки – вони нашій пташці знадобляться :)
Ось така в нас буде пташка
Крок 8. Виліплюємо рельєфні рослинки навколо пташки і надаємо їм більшого об’єму, витискаючи ямки. Пластилінова ілюстрація готова!
Наприкінці робимо рослинки
Ваші дітки теж можуть зробити щось схоже :) Не обов’язково з пташкою, адже у творчості головне – фантазія! Ось, наприклад, роботи діточок, які побували на майстер-класі з пластилінової ілюстрації:
Ця дівчинка любить квіточки :)
Ця виліпила стильну дівчинку
А двійнята зробили пластилінових двійнят :)
Дякуємо Ганні Осадко за чудовий майстер-клас! До речі, її ілюстрації прикрашають багато-багато дитячих книжок, які можна знайти у книгарнях ;)
Ганна Осадко зі своєю пластиліново-бісерною ілюстрацією до Великодня
***

Комментариев нет:

Отправить комментарий