вторник, 29 января 2013 г.

Не хоче сидіти в слінгу? Що робити

Оригинал взят у pryhoda_olena в Не хоче сидіти в слінгу? Що робити
Не хоче сидіти в слінгу. Що робити?Ось, ви начитались в інтернеті - яка гарна штука слінг, "руки вільні, дитина біля мами". Придбали, новесенький тримаєте в руках. Що далі? Більш-менш розібравшись в інструкції, запихаєте туди малечу. А вона в крик. Ви в паніці. Що робити?! Чи то у вас слінг "бракований" , чи то дитина... не така :-)
Не поспішайте давати оголошення: "Продам слінг, бо нам не підійшов". Спробуйте виправити ситуацію, застосувавши наступні поради.

По-перше, знайте, що у вас "правильна" дитина, і ви найкраща в світі мама! Всі дітки різні - одні з першого разу прекрасно реагують на слінг, іншим треба трошки більше часу, щоб звикнути. В основному, звикання займає тиждень - максимум два. Але, можливо, є певні причини чому ваша дитина не хоче бути в слінгу. І якщо їх виявити, то проблема звикання до слінгу буде вирішена.


Основні причини небажання бути в слінгу:

1. Незручний, або зажаркий одяг. Треба пам'ятати, що коли дитинка перебуває в слінгу, вона гріється від вас. Тому бажано зняти один слой одягу, в порівнянні з тим, як малюк одягнений, зазвичай, в цьому приміщенні. Також дуже популярні, так звані, "бодіки", в яких ніжка закрита повністю. Для слінгу треба одягати бодік на розмір-два більше. Тоді, коли малятко піднімає ніжки в позу "жабка", ніжка не впирається в одяг і дитині зручно. А краще одягнути штанішки і шкарпетки.

2. Невпевненість в собі мами. Так-так! Впевненість мами в собі і своїх діях малюки дуже сильно відчувають! І, якщо мама сумнівається, чи правильно вона робить, чи не зашкодить слінг дитині, то малюк може плакати і вередувати. Якщо ви сумніваєтесь в безпечності слінгів, краще, перед тим, як садити дитину в слінг, вивчіть це питання, наприклад, ось тут. І ви впевнитесь, що слінг це не тільки безпечно, а ще і корисно. Звісно, при правильному його використанні, згідно з інструкціями. Якщо у вас трусяться руки, і ви забуваєте що де і як тягнути, потренуйтесь спочатку на ляльці або ведмедику, а потім садіть малюка. І пам'ятайте, що ви все робите правильно, і у вас все получиться!

3. Малюк не в гуморі. Ви, як мама, краще знаєте, чи він хоче спати, чи їсти. Тому вибирайте такий час для експериментів із слінгом, коли малюк в гарному настрої і добре себе почуває. Коли дитинка хворіє, то також погано сприймає все нове.

4. Неправильне носіння на руках без слінгу - обличчям від мами і з прямими ніжками. Обличчям від себе взагалі не рекомендується носити малюків. Малюк не захищений - не бачить мами. А значить, будь-який голосний звук, чужі люди, швидкі рухи можуть злякати малюка. Якщо дитинка повернута обличчям до вас, вона бачить світ, але і бачить вашу реакцію на події, формується відношення до того, що відбувається навколо. Є можливість "заховатись" від негативного впливу у мами. Також маленькі діти сприймають все, що бачуть, не вміють фільтрувати інформацію. А це досить великий стрес для малої дитини, який "виплакується" ввечорі. Дитина може стати неспокійною і гіперактивною. Також, в положенні "обличчям від себе", ви змушуєте дитину закидати голову назад, а це може сприяти неправильному розвитку верхнього відділу хребта.

Поза, коли у дитинки ніжки розведені "жабкою", і, як ніби, обнімають маму, сприяє правильному розвитку тазостегнового суглобу, на відміну від пози з просто випрямленими ніжками. Також, якщо малюка ніколи не носили з ніжками "жабкою", ця поза може бути просто-напросто незвичною, і викликати протести.

Тому, якщо ви носили малюка якось по-іншому, перед тим, як садити його в слінг, поносіть тиждень-два обличчям до себе з ніжками "жабкою". Також попросіть усіх родичів носити на ручках так само.

5. Відмовляється лежати горизонтально. З 2 місяців дітки можуть відмовлятись лежати в слінгу, так само на ручках вони більше люблять знаходитись вертикально. Вони хочуть більше бачити, їм потрібний обзор. Таким діткам можна запропонувати вертикальну позу. Вона можлива від 2 тижнів, і якщо плотно притягувати полотно по всій спинці, абсолютно безпечна. Деякі педіатри говорять, що не можна так носити діток до 6 місяців. Але вони не мають достовірної інформації про слінги, а тільки про "кенгурушки", в яких дійсно не бажано носити маленьких діток. Тому при правильній посадці - спинка плотно притягнута до мами, ніжки в позі "жабка", а колінка вищі за попу, хребет максимально розвантажується, так якби дитина була просто на ручках у мами.


Також перевірте, можливо у вас "Неправильний", або незручний слінг. Особливо це стосується слінгів з кільцями. Якщо слінг з кільцями має бортіки і є завеликий, бортіки не будуть давати притягнули малечу до себе міцно. Їх можна вкоротити (випороти частину), або поміняти на менший розмір. На мою думку, найзручніші слінги з кільцями без бортиків взагалі - вони не настільки пом'якшують, а більше заважають. Також, якщо кільця менше 5 см в діаметрі, слінг може тяжко регулюватись. Також перевірте, чи розправлена тканина в кільцях дрібненькими складочками - це дуже впливає на можливість регулювання.


Поради для легкого освоєння слінгу:

1. Носіть на ручках обличчям до себе, з ніжками "жабкою" хоча б тиждень.
2. Виберіть найкращий час, коли малеча в хорошему настрою. Настройтесь самі позитивно!
3. Виберіть зручний одяг маляті і собі.
4. Якщо ви на грудному годуванні, організуйте швидкий доступ до грудей (одяг для годування, великий виріз горловини...) Особливо, якщо ви кладете дитину в "колиску". Часто таке положення у діток асоціюється виключно з годуванням і сном. Тому, якщо в процесі освоєння слінгу дитина смоктатиме цицю, і мама зможе спокійно підтягнути-розташувати як треба, і дитині буде добре.
5. Якщо треба, потренуйтесь спочатку з лялькою.
6. Якщо треба, під час вкладання в слінг, дайте груди. Можливо дитинку одразу заспокоїться і засне.
7. Перший час можна не відпускати руки, тримати дитину в слінгу на руках.
8. Також, під час одягання слінгу, можна легко підстрибувати, або ходити. Це заспокоює малюка, бо нагадує про перебування в животіку у мами. Цілком можливо, що дитинка засне в слінгу.
9. Практикувати носіння регулярно - кожного дня, починаючи з 5-10 хвилин, поступово збільшуючи час.
10. Можна з малюком в слінгу піти одразу робити якісь домашні справи - для багатьох діток дуже важливо, щоб мама рухалась, щоб було цікаво.
11. Дати дитині іграшку, або одягнути яскраве намисто.
12. Піти гуляти на вулицю - по дорозі стільки цікавого! А мама так гарно колисає, коли йде, що дитина обов'язкого засне під час прогулянки.

Так що, як ви зрозуміли, є купа способів, як привчити малечу до слінгу. І, скоріше за все, більшість із цих порад взагалі не придасться, бо дитинка раніше буде солодко посапувати в слінгу біля циці. Як показує практика, мами, яким дуже треба (є старші дітки, або нема нікого, хто би допоміг по господарству...), дуже швидко освоюють слінг. І чи у вас є велика потреба, чи ви хочете дати своїй дитині якнайбільше любові, уваги, ніжних дотиків, просто мами,
будьте впевнені - саме у вас все получиться!
Бажаю успіхів в освоєнні слінгу!


Ваш слінгоконсультант, Олена Пригода.


Джерело: Сонцефорум - сімейний форум

Комментариев нет:

Отправить комментарий